Vriendengroep 

Als reüniegroep van voormalig studenten uit Groningen begin jaren tachtig van de vorige eeuw, hebben we elk jaar tijdens onze reünie een dagactiviteit. Dit keer was onze keuze gevallen op een workshop “Theatersport” onder leiding van Ruud ten Voorde. Ruud zorgde voor een ontspannen sfeer waarin iedereen zich volledig overgaf aan zijn/haar min of meer beperkte acteertalenten. Maar wat we in een paar uur geleerd hebben van Ruud, hadden we niet verwacht. Je leert op een ontspannen manier improviseren, snel reageren op je gesprekspartner en scherp en alert te blijven tijdens een conversatie. Naast het feit dat we veel lol hadden, hebben we er ook lessen voor ons dagelijks leven uit kunnen halen; wees flexibel en ga met elkaar mee in gesprek in plaats van tegenstellingen op te zoeken of te vergroten. Een aanrader voor familie of vriendengroep maar ook voor bedrijven. Ruud, bedankt!

Joost Hasperhoven

 


 

 ING

ingHet was een bijzondere ervaring, de workshop improvisatietheater van Ruud. Toen hij vroeg wie er eerder te maken had gehad met theatersport, ging er maar één vinger omhoog. Het was dus voor bijna iedereen in meer of mindere mate spannend. Maar toen we eenmaal begonnen met de oefeningen werd de sfeer al snel losser, ontspannen en soms zelfs uitgelaten. Verrassend daarbij om te zien hoe er bij de improvisatiestukken onverwachte talenten naar boven kwamen. Samenwerken, goed naar elkaar luisteren, uit je comfort zone stappen, samen plezier hebben: een greep uit de punten die de mensen uit onze groep inbrachten toen we terugkeken op deze geslaagde middag. Een aanrader.

Afdeling Document Services (ING)

 


 

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

BrandweerRuud heeft voor 15 bevelvoerders brandweer van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid , een workshop theatersport gegeven. Voor de meeste van deze stoere mannen was het best spannend om hieraan deel ten nemen. Niet echt iets voor de brandweer dachten zij. Maar Ruud was in staat om binnen 5 minuten het ijs te breken en ze actief bezig te laten zijn met theatersport. Wat hebben zij een lol gehad. Een inspirerende en (op mentaal niveau) grensverleggende activiteit. Voor herhaling vatbaar!

Jan Pluim, kennisregisseur brandweer Gelderland-Zuid

 


 

CQM

CQMlogoMet onze groep een ontzettend leuke en interessante middag gehad met Ruud als begeleider en theatersport als thema. In een hoog tempo gewerkt. Van warming-up om los te komen en een beetje aan elkaar te wennen naar allerhande uiteenlopende theatervormen.

Ruud zorgt voor een veilige setting waarin ieder van ons net iets anders van zichzelf liet zien dan normaal. Ik vond het bijzonder leuk om mijn collega’s op een andere manier bezig te zien. Samenwerken krijgt ook een andere dimensie als je samen op het toneel staat!

 Bijzonder inspirerend!

Marnix Zoutenbier, CQM

 


 

Kerk in de Stad

Allereerst: we hebben echt ontzettend met en om elkaar gelachen; wat een plezier! Er kwam een ongekende (en onbekende) creativiteit en energie los!
Je ontdekt een andere kant van elkaar en van jezelf. Je ziet opeens een hele andere Arjan of Agnes (die vol overgave waanzinnig goed boos uit haar dak gaan).
Dat je dit met elkaar in zo een korte tijd kunt bereiken. Al na één workshop hebben we als teams al op de bühne gestaan en het was echt leuk, de zaal ging plat en wij ook.
Hoe zijn we zo ver gekomen? Dan komt jouw rol om de hoek kijken. Je weet snel een losse sfeer te creëren, met een paar oefeningen en grappen zit je er als deelnemer al snel helemaal in. Je kunt heel goed de deelnemers op gang of over een hobbel helpen (aanstekelijk enthousiasme) en met gerichte aanwijzingen groeit het vertrouwen en voelt en gaat het steeds beter. Absoluut een aanrader!

Jacques, Kerk in de Stad, Rotterdam